Retourneren

De service Retourneren van Asendia: met een gerust hart retourzendingen beheren.

Dankzij de combinatie van lokale retourmogelijkheden, oplossingen bij het lokale postbedrijf en de kracht van een internationaal netwerk heeft Asendia een nieuwe retourservice ontwikkeld die voldoet aan jouw specifieke wensen.

Simpel en flexibel zijn de kernwoorden van onze oplossingen. Jouw binnen- en buitenlandse klanten sturen zo met het grootste gemak zendingen weer retour.

Met Asendia Shipping, onze speciale software, pas je retouretiketten aan en kies je of je gebruik wilt maken van de pre-paid of gedeeltelijk vooruitbetaalde opties.

Asendia Tracking helpt jou en je klanten om retour gestuurde pakketten gemakkelijk en snel te traceren.

Voordelen van Asendia Retourneren

 • Retourzendingen eenvoudig en flexibel beheren
 • Een complete traceeroplossing voor jou en je klanten
 • Gebruik maken van ons lokale netwerk; inleverpunten bevinden zich dichter bij je klanten
 • De keuze om de frequentie van retourzendingen aan te passen op basis van volume

Ideaal om

 • Internationale retourzendingen gemakkelijk en betrouwbaar te beheren
 • De klanttevredenheid te vergroten dankzij opties zoals gratis retourneren
 • Het retourproces te vereenvoudigen van bedrijven in e-commerce met veel retourzendingen, zoals mode retailers
 • Het internationale retourproces te beheren voor online retailers

Orders managen

 • Labels en etiketten
  Labels en etiketten

  Gemakkelijke en efficiënte oplossingen voor labels.

  Wij kunnen uw pakketten van een label voorzien, de internationale adressen correct opmaken en uw zending een lokale uitstraling geven. Wij zorgen ervoor dat uw goederen veilig en snel bij uw klanten over de grens aankomen.

  Neem contact met ons op voor meer informatie over labels en etikettering.


 • Ophalen en transport
  Ophalen en transport

  Flexibele en handige ophaaldiensten.

  Met onze ophaal- en transportdiensten kunnen wij uw zending verzamelen vanaf elke locatie en rechtstreeks naar ons magazijn brengen. Onze ophaaldiensten zijn flexibel en houden rekening met uw schema en wensen om uw leven makkelijker te maken.

  Neem contact met ons op voor meer informatie over onze ophaal- en transportdiensten.


 • Fulfilment
  Fulfilment

  Fulfilment-oplossingen voor uw bedrijf.

  Van orderpicking en verpakken tot het checken van uw online voorraad, onze op maat gemaakte oplossingen zorgen voor een perfecte voorbereiding, zodat de levering van uw goederen snel en efficiënt kan plaatsvinden. Onze diensten ondersteunen uw ordermanagement van begin tot eind.

  Deze dienst is beschikbaar in Italië, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Neem contact met ons op voor een oplossing op maat in uw land.


 • Warehousing
  Warehousing

  Bewaar wereldwijd uw voorraad in onze magazijnen.

  Ons netwerk van magazijnen over de hele wereld kan uw voorraad lokaal beheren voor een accurate en snelle internationale verzending. Daarbij ontvangt u ook meldingen over uw inventaris. Wij bieden voordelige oplossingen voor de opslag van elke voorraad, voor uw gemak met een volledig overzicht van de inventaris.

  Deze dienst is beschikbaar in Italië, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Neem contact met ons op voor een oplossing op maat in uw land.

 • Voorraadbeheer
  Voorraadbeheer

  Managen van complexe voorraden en voorraadniveaus.

  Wij kunnen uw voorraden beheren en controleren, zodat uw bestellingen altijd klaar zijn voor verzending en u de juiste middelen beschikbaar hebt waar ze het meest nodig zijn. Wij bieden een volledig overzicht van uw voorraad, wanneer en hoe u maar wilt.

  Deze dienst is beschikbaar in Italië, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Neem contact met ons op voor een oplossing op maat in uw land.


 • Orderpicken en verpakken
  Orderpicken en verpakken

  Veelzijdige verpakkingsopties maken uw levering klaar voor verzending.

  Onze verpakkings- en adresseringsservice bestaat uit verpakken, adresseren en frankeren van zowel individuele items als bulkverzendingen. Daarbij bereiden we het sorteren en verzenden direct voor. Onze services zijn op maat gemaakt voor uw verzendingswensen.

  Deze dienst is beschikbaar in Italië, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Neem contact met ons op voor een oplossing op maat in uw land.


Douane-inklaring en btw

 • Importeren van goederen met invoerheffingen
  Importeren van goederen met invoerheffingen

  Moeiteloos uw ingevoerde producten bezorgen.

  Profiteer van onze uitgebreide kennis van de internationale markten, zodat u met gemak over de grens kunt verkopen, zelfs in landen met complexe douane-eisen, zoals Zwitserland, Noorwegen en de Verenigde Staten.

  Wij helpen bij het beheer en de levering van orders door de douane op een voordelige manier. Neem contact met ons op voor meer informatie over douaneafhandeling.


 • Post door de douane
  Post door de douane

  Veilig en snel uw post door de douane.

  Met onze hulp kan uw post veilig door de douane zodat uw klanten het tijdig ontvangen. Wij kunnen u helpen met de rechten, heffingen en de voorbereiding van uw mailings voor douane-inklaring. Onze gespecialiseerde dienstverlening is erop gericht om al uw cross-border mailingcampagnes door de douane te begeleiden.

  Neem contact met ons op voor meer informatie over douaneafhandeling.

Retouren

 • Binnenlandse retourzendingen
 • Internationale retourzendingen
 • Retourzendingen binnen Frankrijk door Colissimo
  Retourzendingen binnen Frankrijk door Colissimo

  Bied Franse klanten gemak en keuze bij hun retourzendingen.

  Nog minder omkijken naar het retourproces? Maak gebruik van de Colissimo service, eigendom van en uitgevoerd door La Poste. Jouw klanten kiezen zelf de locatie voor de retourzending. Ze kunnen het pakket zelfs thuis laten ophalen. Deze service bevat ook uitgebreide traceeropties, van ophalen tot retourneren.

  Neem contact met ons op voor meer informatie over Retourneren van Asendia

 • Retourzendingen binnen Zwitserland door Postpac
  Retourzendingen binnen Zwitserland door Postpac

  Bied je Zwitserse klanten gemak en keuze bij retourzendingen.

  Maak gebruik van de premium service die volledig geoptimaliseerd is voor de Zwitserse klant dankzij de lokale expertise van Swiss Post. Zo hoef jij je nog minder druk te maken over retourzendingen binnen Zwitserland. Bovendien is het makkelijk voor je klanten: zij kunnen het pakket afleveren bij het plaatselijke postkantoor of het pakket thuis laten ophalen. Uitgebreid traceren van levering tot retourneren, is inbegrepen. Dat geeft zowel jou als jouw klanten meer controle over retourzendingen.

  Dankzij de diensten Inhoudscontrole en Belastingteruggave profiteer je ook nog eens van onze expertise op het gebied van douaneprocessen.

  Neem contact met ons op voor meer informatie over Retourneren van Asendia.

Klantenservice

 • Klantcontact uitbesteden
  Klantcontact uitbesteden

  Aangepast aan de wensen van uw campagne.

  Of u nu abonnementen of betalingen wilt managen of uw campagnes wilt laten analyseren, bij ons kiest u uit een breed aanbod van diensten welk klantcontact u wilt uitbesteden om de relatie met uw klant goed te ondersteunen.

  Neem contact met ons op voor meer informatie over het uitbesteden van klantcontact.


 • Klantmail uitbesteden
  Klantmail uitbesteden

  Maak het uw klanten makkelijk om snel te reageren op uw mailings.

  ‘Response mail’ is de perfecte oplossing voor uw internationale ontvangers, zodat ze snel, makkelijk en voordelig kunnen reageren op geadresseerde of ongeadresseerde post en promotionele mailings.

  Dit is een gunstige oplossing voor elk klantcontact dat een reactie vereist.

  Neem contact met ons op voor meer informatie over het uitbesteden van klantmail.