Duurzaamheid

Onze moederbedrijven La Poste en Swiss Post waren hun tijd ver vooruit bij hun focus op duurzaamheid. Wij zetten deze erfenis voort met positieve en verantwoorde acties om onze impact op het milieu te minimaliseren. Duurzaamheid zit in onze natuur en behoort tot onze kernwaarden.

Sportieve fietser in rode jas rijdt door een laan met groen en geel gekleurde bomen langs de weg

Merk het verschil

Wij meten, reduceren, compenseren en adviseren. Dit geldt voor alles wat we doen: van energiezuinig transport tot het investeren in compensatie voor onze koolstofuitstoot. Wij zijn er trots op dat al onze leveringen binnen Europa koolstofneutraal zijn. Wij werken er wereldwijd hard aan om het nog beter te doen.

Video image

Leveranciers

Wij werken alleen samen met leveranciers die onze duurzame waarden ook hebben en die kunnen laten zien dat ze het verschil maken in de manier waarop ze werken.

Klanten

We doen ons uiterste best om elke dienst zo duurzaam mogelijk te ontwikkelen. Zo kunnen onze klanten hun bedrijven op de meest milieuvriendelijke manier laten groeien.

17_HQ_About_Asendia_Globe_international_icon_white.svg

Onze duurzame kernwaarden

Wij onderscheiden onze binnen de markt door onze duurzame bedrijfspraktijken en zijn er zeker van dat dit ons helpt om op de lange termijn succesvol te zijn.


Meten

Wij meten de koolstofuitstoot van transport, energiegebruik, zakelijke reizen en woon-werkverkeer.

Reduceren

Wij vinden telkens nieuwe manieren om ons bedrijf energiezuiniger te maken. Dat betekent dat we onze transportmiddelen beter gebruiken, energie behouden en verantwoord inkopen.


Grafische weergave van de CO2-uitstoot van Asendia die vooral ontstaat door haar internationale transportactiviteiten

Afbeelding met bomen die vertelt dat Asendia haar bedrijf energiezuiniger gemaakt en CO2 reduceert

Compenseren

We compenseren onze koolstofuitstoot door vrijwillig te investeren in duurzame projecten zonder de kosten door te berekenen aan onze klanten.

Adviseren

We hebben managementdiensten op het gebied van direct mail ontwikkeld die onnodige en ongewenste postverzendingen eruit filteren. Op deze manier kunnen we op materiaal en energie besparen.


Grafische weergave over duurzaamheid binnen Asendia met de afbeelding van een windmolen en een tempel in India die een CO2-compensatieproject in India illustreert

Afbeelding met bomen die vertelt dat Asendia haar bedrijf energiezuiniger gemaakt en CO2 reduceert

Compensatie met een project voor duurzame energie

In India compenseren we onze koolstofuitstoot door te investeren in zeven windmolenparken. Met de 113 turbines produceren we genoeg energie om jaarlijks meer dan 600.000 personen te helpen. De windmolenparken geven niet alleen schonere stroom, maar ondersteunen ook de lokale economie. De ontwikkelaar geeft een gedeelte van de opbrengsten aan gemeenschapsprojecten, zoals gratis schoolmaaltijden, gezondheidsklinieken, wegenonderhoud en workshops in geldzaken.

Er zijn ook programma's die banen creëren en boeren steunen. We zijn er trots op dat onze projecten een positief verschil maken in het dagelijks leven van zoveel mensen. Daarnaast worden onze initiatieven erkend door de prestigieuze internationale Voluntary Carbon Standard.

Highlights van Asendia’s duurzaamheidsrapport

Ontdek meer over onze duurzame acties

Download

De voorkant van het rapport over duurzaamheid en de duurzame verandering en CO2-reductie die Asendia nastreeft