Swiss Post en het Franse La Poste kondigen de lancering van ASENDIA

09 juli, 2012

Swiss Post en het Franse La Poste hebben op 6 juli een samenwerkingsverband gevormd met betrekking tot hun internationale postactiviteiten. Zij hebben voor het samenwerkingsverband inmiddels alle benodigde wettelijke goedkeuringen verkregen. In december 2011 hadden de partners hun plannen voor deze joint-venture reeds aangekondigd. Nu lanceren ze “ASENDIA van Swiss Post en La Poste,” waarvan beide partners 50% bezitten, met als doel de marktleider te worden in B2C-oplossingen voor internationale postactiviteiten. ASENDIA heeft een Nederlandse vestiging in Son en Breugel (nabij Eindhoven).

Swiss Post en het Franse La Poste lanceren ASENDIA nu alle vereiste wettelijke goedkeuringen zijn verkregen. ASENDIA verenigt de expertise en de netwerken van de reeds bestaande internationale postactiviteiten van Swiss Post (Swiss Post International) en La Poste (La Poste Global Mail). Met meer dan 1.000 medewerkers is ASENDIA op dit moment vertegenwoordigd op drie continenten: Europa, Noord-Amerika en Azië. ASENDIA is aanwezig in 15 landen met meer dan 25 kantoren en locaties.

Met een omzet van meer dan EUR 400 miljoen, is ASENDIA een van de marktleiders in de internationale postsector – een sector met een geschat omzetcijfer van EUR 10 miljard in 2011 en sterke groei in segmenten zoals direct marketing, catalogi en kleine goederen.

ASENDIA steunt op de kracht en de waarden van Swiss Post en La Poste. Mede hierdoor focust ASENDIA op het verder verbeteren van bestaande diensten en het ontwikkelen van nieuwe innovatieve oplossingen voor haar klanten.

Het voorzitterschap van ASENDIA’s Raad van Bestuur wordt toevertrouwd aan Ulrich Hurni, Head of Post Mail en Deputy CEO van Swiss Post. Marc Pontet, voorheen Deputy CEO en verantwoordelijk voor marketing en sales bij Courrier en CEO van La Poste’s Global Mail, is benoemd tot Chief Executive Officer.

* Met uitzondering van de import en export business in Frankrijk en Zwitserland. De postactiviteiten van La Poste in Frankrijk en Swiss Post in Zwitserland zijn niet ondergebracht in deze joint venture.

De nieuwe naam en huisstijl staan voor de ambitie en geschiedenis van ASENDIA. Het nieuwe merk wordt ondersteund door de slogan: “The World is your address.” Deze zin benadrukt de toezegging die ASENDIA maakt aan haar nieuwe en bestaande klanten om internationale diensten en B2C-oplossingen te leveren die de klanten zullen ondersteunen bij hun internationale groei en investeringen.

“Swiss Post en La Poste zijn verheugd met deze volgende stap in de verdere ontwikkeling van onze gezamenlijke internationale postactiviteiten. We benadrukken hiermee het belang van deze activiteiten voor Swiss Post en La Poste enerzijds, en onze klanten anderzijds,” zegt Ulrich Hurni, voorzitter van ASENDIA’s Raad van Bestuur.

“ASENDIA zorgt ervoor dat Swiss Post en La Poste het beste van hun expertise en oplossingen samenbrengen, waardoor zij haar internationale klanten innovatieve oplossingen kan aanbieden en hen actief kan bijstaan in de ontwikkeling van hun diensten,” zegt Marc Pontet, Chief Executive Officer van ASENDIA.

Profiel

ASENDIA’s kernactiviteiten zullen bestaan uit internationale postoplossingen, waaronder de afhandeling en aflevering van mail, catalogi, drukwerk en kleine goederen tot 2 kg, en de verbetering van upstream en downstream diensten in de value chain.

ASENDIA zal opereren vanuit haar hoofdkantoren in Parijs en Bern.

Locaties: Oostenrijk, België, Denemarken, Frankrijk, Duitsland, Hong Kong, Italië, Nederland, Noorwegen, Singapore, Spanje, Zweden, Zwitserland, Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

Bestaande bedrijven die deel zullen uitmaken van ASENDIA zijn: Brokers Worldwide, Priority Post en La Poste Office of Exchange in de Verenigde Staten, SPI Singapore en SPI Hong Kong in Azië, SPI Duitsland en La Poste Deutschland in Duitsland, BTB Mailflight, SPI UK and La Poste UK in the United Kingdom, as well as SPI Netherlands, Mail Partner Spain, Allied Business Company of Mail Services, SPI Austria, SP Porta a Porta, SPI Belgium, SPI Scandinavia, SPI Norway, Edi Group, Export & Distribution Services, Media Data Services, SPI France en La Poste – The International Mail Solution throughout continental Europe.